Рокада в Община Варна! Назначиха нов заместник-кмет
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 04.08.2023Коментари ()7481
© Varna24.bg
Нов заместник кмет бе назначен във Варна. Той ще отговаря за ресора "Култура", предаде репортер на Varna24.bg.

Днес лично кметът Иван Портних представи новия си заместник. Това е Ралица Герасимова, позната като "мотора" на културното пространство "РеБонкърс".

С нея целим да дадем нова посока, нова енергия на развитието на културата във Варна. Културата става приоритет, обяви кметът Портних.

Тя ще е натоварена за изработване на стратегия на Общината в сферата на културата, да направи мониторинг на постигнатите резултати, на дейностите, които са били финансирани и са под егидата на Общината. Целта е от една страна запазване на духа на Стара Варна, а от друга страна и привличане на нови формати, стана ясно от думите на Иван Портних.

Ралица Герасимова е родом от София, но с дядо - кореняк варненец. Помня онази стара Варна и ще се боря за запазването й, както и за обогатяване на културно-историческото наследство с нови форми и съдържание, стана ясно от думите й. Тя има богат опит. Работила е в САЩ. Била е част от екипа на ООН по мониторинг в Хайти. Там тя е била почетен консул на България от 2012 до 2016 година. В чужбина е заемала различни позиции в продължение на 10 години. От 2016 година е постоянно в България. Продуцирала е много културни и артистични прояви.

Целта ми е Варна както е морска, така да е и културна столица на България, каза Ралица Герасимова.

По нейни думи в морския град има 48 фестивала.

Заедно с нея ще работим по това Варна да е Културна столица на Европа през 2032 година. Кандидатстването е до 2026 година, каза на свой ред кметът Иван Портних.

Вече бившият зам.-кмет по културата в града Коста Базитов ще остане заместник кмет но по другите ресори, които до момента е изпълнявал заедно с културата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rokada-v-Obshtina-Varna-Naznachiha-nov-zamestnik-kmet-1777182
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.