Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, няма опасност за населението и жилищни сгради
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 22.08.2023Коментари ()720
©
Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Няма опасност за населението и жилищни сгради, тъй като огънят се разпространява в горски територии. Пожарникари и доброволци са на място. 

Припомняме, че огънят пламна снощи около 11.40 часа източно от Претоварната станция и сметището на Община Казанлък, като теренът се намира в землищата на Община Казанлък и Община Мъглиж. Незабавно са предприети действия от екипите на Пожарната от Казанлък.

Силният и постоянен вятър причиниха бързото разрастване на пожара. Община Казанлък осигури две водоноски от Общинското предприятие, с които да се зареждат пожарните коли. В 17.30 часа се включи хеликоптер от авиобаза Крумово, а днес се очаква машината отново да бъде ангажирана. Бе направена просека източно от Претоварната станция в посока север-юг с цел да се локализира огнището на пожара. Дежурни екипи на Пожарната останаха на място, като на денонощно дежурство бяха и двете водоноски на Община Казанлък.

В резултат на пожара, късно снощи със своя заповед областният управител на Стара Загора Ива Радева въведе частично бедствено положение на територията на Община Казанлък. 

Рени АТАНАСОВА


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vse-oshte-ne-e-lokaliziran-pozharut-krai-Kazanluk-nyama-opasnost-za-naselenieto-i-zhilishtni-sgradi-1796131
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.