Китайци искат завод за стъкло и в Добруджа
Автор: Екип Varna24.bg 08:59 / 07.09.2010Коментари ()1401
Китайска компания иска да строи завод за стъкло в Добруджа. Това заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков във Варна. Очевидно Североизточна България в следващите години ще преживее истинска инвазия от страна на китайската стъкларска промишленост. В края на миналата годината беше анонсирано, че вече са намерени средства за изграждането на завод за плоско стъкло в Разград. Без да дава конкретика по новия проект, Трайков обяви, че миналата седмица се срещнал с компанията, която иска да вложи 120 млн. евро. Именно към Далечния изток и Китай трябвало да насочи усилията си страната ни за привличането на чужестранни инвестиции.

Според Трайков сме на финала на икономическата криза. Финансовият министър Симеон Дянков пък беше по-конкретен и заяви, че през следващата година криза вече няма да има. Той потвърди прогнозите на колегата си от икономическото ведомство, че за 2011 г. ръст от 3,5% не е невъзможен. За целта е необходимо да се развиват активни политики и затова министерството е поискало повече пари за насърчаване на инвестициите, заяви Трайков.

През следващата година бюджетната политика към общините ще е добра, категоричен беше Дянков. Според него тя и досега е била такава и е нямало задържане на средства, под формата на буфери за държавната хазна.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kitaici-iskat-zavod-za-stuklo-i-v-Dobrudzha-189603
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.