Два от асансьорите в общината спряха, общинари катерят цял ден стълби
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 24.09.2010Коментари ()487
© Varna24.bg
Повреда в два от трите асансьора в сградата на общината накара служителите й вчера да сноват пеша между 14-те етажа, в които се помещава местната администрация. Здравословното качване и слизане по стълбите беше предпочетено от мнозина, които нямаха нерви да чакат по десет и повече минути единствения движещ се асансьор в сградата. Останалите пък бяха принудени да се редят на опашка, защото мястото в кабината му не стигаше за всички желаещи, дори и да се притиснат плътно един в друг.

По думите на общинари единият от асансьорите, който има формално статут на служебен, не работи вече два месеца, а другият излязъл скоро от строя. Изкачване до 14-ия етаж се наложи и на общинските съветници от комисията "Собственост и стопанство". Тяхното заседание се проведе в намиращата се нависоко зала "Европа", защото ремонтираната стая на съветника все още не е снабдена с мултимедийна система, която е необходима на комисията. Повечето от избраниците на Варна обаче предпочетоха да закъснеят за началото на дебатите, отколкото да тръгнат нагоре по стълбите.

За сметка на това участниците в комисията бяха посрещнати на заседанието с 12-годишно уиски от колегата си Красимир Симов, който черпеше за рождения си ден. Пожеланията на съветниците към бившия председател на съвета бяха предимно за здраве и нов мандат догодина, който ще го затвърди като един от доайените в местния парламент.

Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dva-ot-asansyorite-v-obshtinata-spryaha-obshtinari-kateryat-cyal-den-stulbi-193766
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.