Яне Янев разкрива тежък лобизъм за варненската митница
Автор: Екип Varna24.bg 15:28 / 12.01.2011Коментари ()1336
Партия "Ред, законност, справедливост" подготвя обстоен анализ на интересите и процесите около варненската митница, който ще бъде представен до месец. Това съобщи лидерът й Яне Янев

"Около нея има тежък лобизъм. Само това мога да кажа на този етап. Ще представим резултатите от анализа си на пресконференция във Варна", заяви по телефона председателят на РЗС. 

В началото на месеца от партията разпространиха декларация, с която поискаха създаване на анкетна комисия към парламента, която да намери отговорите на поредица от въпроси, свързани с подслушването на депутати, министри, шефове на агенции, висши полицаи, агенти в ДАНС, магистрати, журналисти и бизнесмени. Между тях беше и питането има ли записан разговор между Ваньо Танов и народния представител Павел Димитров. На въпрос дали наистина има такива данни и ще ги изнесе ли публично, Яне Янев отговори: "Не мога на този етап да ви отговоря директно нито с да, нито с не." Партия РЗС вече изнесе данни, че председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова се е опитала да повлияе на шефа на агенция "Митници" за избора на директор в Лом. Същото сторила и оглавяващата финансовата комисия в парламента Менда Стоянова, но за митницата в Пловдив.


Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Yane-Yanev-razkriva-tezhuk-lobizum-za-varnenskata-mitnica-221012
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.