Няма да забраняват велосипедите в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 14:45 / 12.04.2011Коментари ()4681
© Varna24.bg
Няма да бъде забранено движението на велосипеди в Морската градина на Варна, обяви на редовния си брифинг днес кметът на града Кирил Йорданов. В отговор на въпрос, защо тогава текстът е залегнал в новата общинска наредба, градоначалникът отговори, че не я е чел.

По думите му, забраната за колелета противоречала на логиката и здравия разум. Конфликтна точка била единствено алеята в приморския парк от Моста на въздишките до Пантеона, където се събират повече малки деца.

Градоначалникът обеща и 5 млн. лв. евросредства да бъдат инвестирани в алтернативен транспорт, в случая - велоалеи. Парите обаче все още не са спечелени от община Варна.

Припомняме, че в комисията по собственост и стопанство към местния Общински съвет, бе приета нова Наредба за организацията и движението на територията на града. Според текстовете в нея, се допуска и движението на каруци по улиците на града. Предвидени са и над 20 000 паркоместа за синя зона. Текстовете предстои да бъдат гласувани на сесия на ОбС в края на месеца.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nyama-da-zabranyavat-velosipedite-v-Morskata-gradina-246178
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.