Нови успехи на литературен клуб "Кастилия" при ОДК-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 27.02.2012Коментари ()917
Тази учебна година е особено ползотворна за учениците от ЛК "Касталия". Само през последната седмица те получиха от националните конкурси "Любовта в нас" и "Моите детски мечти" една първа, две втори, три трети, пет поощрителни и една специална награда. С тях колекцията им за учебната година до момента достигна 40 индивидуални и 4 колективни награди.

На 17 февруари станаха известни лауреатите на осмото издание на конкурса за поезия "Кастело ди Дуино" в град Триест, Италия за поети до 30 годишна възраст.

В специалния раздел за участие на училища с групови проекти сред отличените е и представител на България - Литературен клуб "Касталия" при Общински детски комплекс-Варна с ръководител Магдалена Маркова. Те участваха с едно стихотворение, написано от група от девет 8-годишни деца и с две стихотворения на сборна група от 12 деца на възраст между 10 и 18 години. Отличието включва сертификат и покана за участие в многобройните събитията в "Празника на пролетта" от 21 до 25 март в Триест, които съпътстват церемонията по връчването на наградите.

Единият от дните е посветен на училищните проекти, през който ръководителите на наградените и отличените колективи представят творбите, по които са работили с децата, а младите поети четат публично своите стихотворения на родния си език. По-късно премираните творби ще бъдат издадени в сборник на два езика - италиански и английски с приложен аудио диск, на който са записани стиховете на оригиналния им език.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-uspehi-na-literaturen-klub-Kastiliya-pri-ODK-Varna-332365
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.