Митьо Очите пробва да превземе морето и други региони
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 06.03.2012Коментари ()1130
© Varna24.bg
"Очите и домати. Ама той е хитър и не ги яде с колците!" - така реагираха антимафиоти на заявката на Димитър Желязков да стане биофермер. Според наркоченгетата Очите едва ли ще има повече от месец за почивка, защото морският сезон започва още през май. Според тях Митьо продължава да е тартор на дрогата по морето и бързо ще събере старата група от дилъри.

Мнозина предполагаха, че Очите ще пропусне лятото на 2012 г. и ще напусне пандиза през октомври, но това е било повече за отвличане на вниманието. "Желязков не е спестил нито ден от присъдата си", увериха от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Присъдата му беше удължена с 1,5 г. през април 2011 г., но Очите работел усърдно и реално са му приспадали 2 за 3 дни в затвора.

"Първата на Желязков и хората му задача ще е да отстранят всички шанаджии, които продават наркотик и не се отчитат на никого", твърдят неофициално от МВР. В момента, след арестите на Стефан Бонев-Сако, шанаджиите печелят територии с по-високо качество на продавания кокаин.

Групата около Очите вече е успяла да завземе ключови места в Слънчев бряг и другите морски курорти. Дори от затвора Митьо Очите е успявал да поддържа ударна бригада от 20-ина души, които са удържали фронта на столичните дилъри, които идват заедно с клиентите си по морето. Те успявали да се договорят с "гостите" от София да отчитат процент от оборотите - най-често между 5 и 15 на сто, разказаха полицаи.

Тепърва се очаква Очите да се опита да превземе освен морските територии и други региони, които бяха на негово подчинение. "Реално, след като Баретата остава с присъда, териториите в Централна България - Стара Загора, Плевен, Ямбол и Хасково, остават без тартор. Там Очите ще се опита да овладее наркоразпространението", смятат столични антимафиоти. Затова от ГДБОП още миналата година поставиха като приоритет за 2012 г. борбата с наркодилърите по морето. Основната им цел е Митьо Очите.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 3
20.07.2022 »
10.03.2022 »
25.06.2012 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Mityo-Ochite-probva-da-prevzeme-moreto-i-drugi-regioni-334342
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.