Цената на агнешкото месо във Варна се стабилизира, а на яйцата падна
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 01.04.2012Коментари ()1493
© Bulphoto
Това сочат данни на Министерството на земеделието и храните 2 седмици преди Великден.

Цената на агнешкото месо във Варна се стабилизира на нивата от миналата седмица, а на яйцата - падна. Това сочат последните данни на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) 2 седмици преди Великден.

Цяло агне във Варненско може да се купи на цена от 12,50 лв. за килограм. Бутът и плешката пък струват 13,50 лв./кг. Към момента тенденцията за постоянна промяна в стойността на този продукт ту в посока нагоре, ту в посока надолу засега е затихнала, показват данните на министерството. Припомняме, че в последните седмици всеки отчет на МЗХ сочеше изменения в цената на килограм агнешко с поне 40 - 50 ст. на килограм. Средните цени за страната се движат в диапазона 13,25 - 13,76 лв./кг, в зависимост от това дали става въпрос за цяло агне, плешка, или бут.

Междувременно стойността на яйцата падна. Към момента в големите търговски вериги 1 яйце размер М струва 32 ст., което е с 2 ст. по-малко в сравнение с миналия отчетен период на министерството. Размер L пък се търгува за 37 ст./бр. (с 1 ст. по-малко). В малките магазини пък размер М струва 31 ст. за брой (с 1 ст. по-малко), а размер L - 32 ст./бр., което е с цели 4 ст. по-евтино. За сравнение средните цени в национален мащаб са в диапазона 34 - 35 ст./бр. за размер М и 36 и 38 ст./бр. за размер L.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 60
22.04.2012 »
19.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Cenata-na-agneshkoto-meso-vuv-Varna-se-stabilizira-a-na-yaicata-padna-341265
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.