Днес откриват Майския фестивал на цветята във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 02.05.2012Коментари ()3947
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пана с рози и лалета върху естествени материали, сред които и пчелни пити, ще са хитът на 5-ия Майски фестивал на цветята.

Паната са изработени по уникалната технология рязана бродерия. Най-красивото пролетно изложение се открива днес на входа на Морската градина. Като негов организатор традиционно е Варненският свободен университет "Черноризец Храбър".

Ще участват 17 водещи български фирми в озеленяването и производството на цветя. Съпътстващата програма е изключително разнообразна, като в рамките на фестивала ще има концерти, изложби, модно ревю на студенти, конкурс за рисунка на асфалт, уточни доц. Милена Петрова от ВУЗ-а, която е главен координатор на феста.

Тази година Майският фестивал на цветята се отваря и за благотворителност. През 2011 г. университетът е разработил идеен проект за център за възрастни хора в район "Младост". Той ще бъде изграден с помощта на дарители, а благотворителната кампания по време на фестивала включва разпродажба на портрети и фотографии, чиято стойност ще се определя в цветя, а финансовият им еквивалент от продажбата ще е първата лепта за изграждането на този център.

За първи път студентски ландшафтен конкурс ще облагороди четири емблематични точки във Варна. Това са Джанавара, Топлата вода, централната алея срещу "Гранд-хотел Варна" в курорта "Св.св. Константин и Елена" и английския двор във Фестивалния и конгресен център, посочи проф. Стефан Терзиев, декан на Архитектурния факултет във Варненския свободен университет.

Най-добрият проект ще бъде награден от кмета Кирил Йорданов, а ако идеята е наистина много работеща и хубава, общината може да финансира реализацията й.




Още по темата: общо новини по темата: 2
03.05.2012 »
26.04.2012 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-otkrivat-Maiskiya-festival-na-cvetyata-vuv-Varna-348536
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.