Закриват две общински фирми от 1 юли
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 15.05.2012Коментари ()1404
© Varna24.bg
От 1-ви юли да започне ликвидацията на общинските фирми "Жилфонд" и "Дезинфекционна станция - Варна" решиха съветниците от правната, финансовата и комисията по собственост и стопанство. Те не се произнесоха със становище за "Общинска охранителна фирма", тъй като се обединиха около идеята, че е добре преди това да се запознаят с икономически и финансов анализ на дейността й, предаде Дарик.

Според кмета Кирил Йорданов трите фирми трябва да бъдат закрити, тъй като не са конкурентно способни, а тяхната дейност би могла да се изпълнява от общински предприятия със същата или сходна функция.

Димитър Чутурков от БСП изрази несъгласие "Общинска охранителна фирма" да се ликвидира, а на нейно място да функционира предприятието "Охрана Варна", тъй като това би довело до излишно даване на средства за закупуване на нови коли, антени и оборудване.

Мнението на градоначалника подкрепи съветникът Янко Станев, който обясни на колегите си, че трите общински фирми не печелят достатъчно и е необходимо процедурата по ликвидирането им да бъде отпушена. Таня Парушева от "Нашият град" поиска да се направи обстоен анализ на работата им преди съветниците да се произнесат с решение. На заседанието тя попита защо новата структура на общинските предприятия е предимно управленска. Владимир Тонев от същата партия отбеляза, че приходите на общинските фирми идват предимно от наема, който получават от общински имоти.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zakrivat-dve-obshtinski-firmi-ot-1-yuli-351948
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.