Вандали посегнаха на новостроящия се храм във "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 18.09.2012Коментари ()1262
©
Вандали посегнаха на новостроящия се параклис във Владиславово. Строежът осъмна с натрошени стени и сводове, за това съобщи кметът на район "Вл.Варненчик" Неделчо Михайлов.

"Напомням, че храмът "Св. Великомъченик Мина" се изгражда с труда и финансовите средства на хора, готови да подпомогнат духовното израстване на нацията. Това е храм, в който варненци и гостите на града, преминали през квартала, ще намерят лек за раните си и вяра да продължат в бъдещето.

Заявявам категорично, че независимо от създадените проблеми съм решен и имам завидната воля да продължа това богоугодно дело. Грубият строеж на параклиса ще завърши до края на тази година, а напролет владиславовци ще се радват на новата придобивка.

В тази връзка ще проведа среща с представители на правоохранителните органи - III РПУ, охранителни фирми и администрацията, за да се намери най-ефективния начин за наблюдение и охрана на новостроящи се и новопридобити обекти с обществена значимост в района", това заяви още кметът на района.

Това посегателство засилва още повече желанието ми да реализирам проекта за създаване на доброволчески отряди, които да бдят за спокойствието на хората и опазване на обществения ред в квартала.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vandali-posegnaha-na-novostroyashtiya-se-hram-vuv-Vladislavovo-381130
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.