Освободиха от длъжност шефката на Дирекция "Култура и духовно развитие"
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 05.04.2013Коментари ()1075
Шефката на Дирекция "Култура и духовно развитие" Станка Димитрова е освободена от длъжност, потвърди за Дарик секретарят на Община Варна Михаил Куликов.

Временният кмет на Варна лично е разписал заповедта за нейното освобождаване, а обяснението е, че тя е пенсионерка и трудовият й договор е бил на непълен работен ден.

Доц. Христо Бозов е решил да заложи на хора в непенсионна възраст на пълен работен ден, но още не е ясно дали този подход ще бъде приложен и спрямо други служители на Общината.

Няма да бъде назначаван нов директор на общинската културна дирекция, разкри Михаил Куликов. Функциите на Димитрова ще бъдат изпълнявани от Десислава Георгиева, началник отдел "Фестивали и проекти". "Новият кмет да избира екипа си", отсякъл Христо Бозов.

Станка Димитрова от 3 април е в двудневен неплатен отпуск. От понеделник (8 април) тя вече няма да бъде служител на Община Варна.

Станка Димитрова пое длъжността директор на дирекция "Култура и духовно развитие" в община Варна в началото на 2012 г. на мястото на Жана Андреева. Преди това Димитрова беше уредник на Музея на Възраждането.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osvobodiha-ot-dluzhnost-shefkata-na-Direkciya-Kultura-i-duhovno-razvitie-425477
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.