Започна процедурата по спиране на колите в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 30.08.2013Коментари ()5556
© Народно дело
Началото на процедурата по спиране на достъпа на автомобили в Морската градина започна. Така кметът на морската столица Иван Портних изпълнява ангажимент, поет в предизборната му програма пред варненци. Първата стъпка е пускане на обявление за издаване на общ административен акт, което трябва да бъде публикувано в местна медия.

"Издаването на акта е наложено от обществения интерес за запазване здравето, сигурността и спокойствието на всички посетители на Морската градина, особено в летния сезон, който е надделяващ пред необходимостта от ежедневно обслужване на частни имоти и търговски обекти, заради която по алеите се наблюдава значителен автомобилен трафик. Това не съответства на общественото предназначение на Морската градина като символ на града и парковото изкуство", пише в документа. Пълният текст на проекта на заповедта за забрана и схемите, приложени към нея, са качени в сайта на община Варна, в рубриката "Проектодокументи".

Процедурата по издаването на общ административен акт е съгласно Административнопроцесуалния кодекс(АПК), който предвижда едномесечен срок, по време на който всички заинтересовани лица могат да подават възражения и предложения по заповедта. Сформирана е комисия към общината, с председател Тодор Иванов, зам.-кмет на община Варна, която ще разглежда всички постъпили в срок жалби и възражения.

"Издадената преди време заповед на предходния кмет Кирил Йорданов за забрана на движението на МПС в Морската градина бе отменена от Административния съд заради неспазена процедура - не са били привлечени в производството по издаването й всички заинтересовани лица. Нашата цел сега е, стартирайки процедурата, да спазим изискванията на АПК, да съберем мненията на всички заинтересовани страни, за да имаме един валиден акт, с който наистина да бъде решен проблема с достъпа на автомобили в морската градина", каза Пламена Маринова, зам.-кмет по юридическите въпроси на община Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochna-procedurata-po-spirane-na-kolite-v-Morskata-gradina-451285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.