Брюксел прояви интерес към кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица
Автор: Екип Varna24.bg 15:21 / 07.11.2013Коментари ()1973
©
Постоянното представителство на България в Европейския съюз, което се намира в Брюксел, беше домакин на заключителната среща във връзка с кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г. На срещата, която бе открита от посланик Димитър Цанчев, присъстваха президентът на Съвета на европейските региони към Съвета на Европа д-р Ханде Бозтли, генералният секретар на Съвета на регионите Паскал Горген, генералният секретар на Мрежата на големите европейски градове "Евроситис" Пол Беван, представителят на Румъния в Европейския съюз Калин Чира, членове на Европейския парламент и техните екипи, членове на ръководствата на големите европейски мрежи на младежки организации и много други.

От името на кмета на Варна Иван Портних обръщение към гостите направи заместник-кметът на морския град Пламена Маринова. Тя изтъкна предимствата на Варна в надпреварата за спечелване на престижния приз и изрази увереността на общинското ръководство, че Варна има желанието, потенциала и ресурсите да стане Европейска младежка столица. Пламена Маринова подчерта традиционно позитивното отношение на общинското ръководство към проблемите и нагласите на младите хора в града, като инвестира сили и средства в прилагането на адекватни политики, насочени към младежите.

Мая Донева, представител на екипа, работил по кандидатурата на Варна, разказа за пътя, изминат до финала. Тя под
©
черта, че има видима тенденция сред младежките организации и неформалните групи в града да се подготвят и провеждат дейности за засилване на младежкото участие, младежкото предприемачество и доброволчеството. В същото време поредица от младежки фестивали с различен мащаб, улични концерти, арт събития и други атрактивни форми увличат големи групи от млади хора и по лесно достъпен и разбираем начин предават важни социални послания към тях.

Финалът на надпреварата ще бъде на 21 ноември в Солун. Тогава журито ще обяви кой от шестте градове - Варна, Бадахос и Ла Лагуна - Испания, Галуей - Ирландия, Ганя - Азербайджан, и Вилнюс - Литва, ще стане Европейска младежка столица през 2016 г.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Bryuksel-proyavi-interes-kum-kandidaturata-na-Varna-za-Evropeiska-mladezhka-stolica-463002
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.