Спартакиада на хората от третата възраст се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 15.05.2014Коментари ()2313
©
Пета общоградска Спартакиада на хората в третата възраст се проведе във Варна днес. Стегнати в разноцветни екипи и въоръжени с добро настроение, на терена на стадион "Младост" дефилираха пет отбора, водени от районните кметове - Йордан Николов - "Аспарухово", Неделчо Михайлов - "Владиславово", Христо Христов - "Младост", Георги Недев - "Одесос" и Петя Проданова - "Приморски". За отличното настроение на публика и състезатели се погрижиха пъргавите мажоретки в златна възраст от клуб "Здраве", водени от Кристияна Генчева, началник отдел "Спорт" в община Варна. Организатори на събитието са район "Младост" и медийна група "Черно море".

Сред официалните гости на състезанията бяха зам.-кметовете на община Варна д-р Лидия Маринова и Бисер Младенов, Биляна Раева, представител на община Варна в Брюксел, народните представители Емил Радев и Николай Апостолов, общински съветници, спортисти.

"На всички участници пожелавам много здраве и емоции при провеждането на този чудесен празник. Уверена съм, че състезанията отново ще ни заредят с настроение и положителни емоции", обърна се към участниците д-р Маринова. "Вие сте доказателството, че за спорта възраст няма, поздравявам ви за ентусиазма и спортния хъс", каза домакинът на Спартакиадата - кметът на район "Младост" Христо Христов.

На финала сборният отбор на район "Аспарухово" за четвърта година спечели Спартакиадата на третата възраст. След оспорвани битки в дисциплини - дрибъл щафета с баскетболна топка, прехвърляне на медицинска топка, хвърляне на малка топка в кофа, футбол - изпълнение на дузпи, щафетно бягане, надиграване - ръченица и валс, подгласница на "Аспарухово" стана отборът на кметство "Младост". На трето място е район "Приморски". Челната шестица беше допълнена от "Здраве", "Одесос" и "Владиславово".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Spartakiada-na-horata-ot-tretata-vuzrast-se-provede-vuv-Varna-494191
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.