Възстановиха скъсани проводници и счупени стълбове след бурята в село Змеево, община Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 16.07.2014Коментари ()1200
©
ЕНЕРГО-ПРО възстанови щетите по електроразпределителната мрежа от разразилата се буря в село Змеево, община Балчик, в края на миналата седмица.

Пречупени стълбове и множество скъсани проводници откриха спешно пристигналите в селото аварийни екипи на електроразпределителната компания. По думите на местните жители природната стихия е изтръгнала от земята огромни дървета и с голяма сила е изхвърлила клони върху стълбовете и проводниците от електроразпределителната мрежа.

Очевидци разказаха как една над 20 метрова топола е била разцепена от мълния и паднала върху намиращия се наблизо електрически стълб. ЕНЕРГО-ПРО мобилизира електромонтьорите и техническите специалисти от целия район, които още същата нощ успяха да възстановят електричеството на почти цялото село, с изключение на 4 къщи, намиращи се в участъка с най-големи поражения. На следващия ден пристигналите аварийни екипи с тежкотоварна техника поставиха новите стълбове и включиха електропроводната линия.

В благодарствено писмо до ръководството на ЕНЕРГО-ПРО кметът на село Змеево Илия Илиев сподели своето удовлетворение от свършената работа: "От мое име и от името на жителите на сeло Змеево, община Балчик, искам да изкажа искрени благодарности на Вашите служители, които в момент на бедствено положение показаха своя професионализъм и работиха денонощно, докато възстановиха електричеството до последния дом." Кметът благодари за добрата организация на екипите и за своевременната подмяна на падналите от бурята стълбове.

Десетки скъсани от бурята проводници възстановиха същата нощ електромонтьорите на електроразпределителната компания и в съседните села на територията на община Балчик.




Още по темата: общо новини по темата: 142
24.06.2015 »
20.06.2015 »
17.02.2015 »
08.01.2015 »
18.12.2014 »
15.12.2014 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vuzstanoviha-skusani-provodnici-i-schupeni-stulbove-sled-buryata-v-selo-Zmeevo-obshtina-Balchik-504277
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.