ОДК - Варна с две нови награди от конкурс за учители
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 10.09.2014Коментари ()1363
©
От 1 до 5 септември в СОК "Камчия" се проведе международен семинар "Извънкласните и извънучилищните дейности-за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците", организиран от Синдиката на българските учители, Фондация "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия", под патронажа на Министъра на образованието и науката-доц. Румяна Коларова. Форумът бе открит от д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, която приветства присъстващите и направи въведение към темата на семинара. В него участваха над сто учители и директори от училища, детски градини, извънучилищни образователни звена от цялата страна.

Гости на форума бяха Камелия Колева - началник отдел в дирекция "Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерството на образованието и науката, Сергей Александрович - зам.-директор на Руския културно-информационен център в София, Венцеслава Генова - началник на РИО на МОН, Варна, Веселин Рашев - председател на ОбКС на СБУ. На тържествена церемония връчиха наградите от Международния конкурс "Извънкласните и извънучилищните дейности-за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците", организиран от Синдиката на българските учители, под патронажа на Министъра на образованието и науката-доц. Румяна Коларова.

Монка Николова - директор на Общински детски комплекс-Варна спечели Първа награда с доклада "Предимства, проблеми и предизвикателства в работата с даровитите и талантливите деца в ОДК-Варна", който представи и пред участниците във форума. Юлия Кавръкова - старши учител в ОДК спечели наградата на Националния дворец на децата.

Наградите връчваха Ваня Кастрева - заместник-министър, д.ик.н Янка Такева- председател на СБУ, Станка Шопова- председател на УС на Фондация "Устойчиво развитие на България" и изпълнителен директор на СОК "Камчия".
Тези награди не са случайни. За четвърта поредна година екип от учители на ОДК-Варна печели призовите места. Това доказва, че в ОДК-Варна работят високо-квалифицирани специалисти и мотивирани преподаватели, с авторски учебни програми.



https://www.varna24.bg/novini/varna/ODK-Varna-s-dve-novi-nagradi-ot-konkurs-za-uchiteli-513653
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.