Започва мащабна ревизия в Министерството на отбраната
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 16.11.2014Коментари ()1671
© Bulfoto
Мащабна ревизия на Министерството на отбраната през последните няколко управления започва новият министър Николай Ненчев. Новината съобщи самият той пред TV7. Ненчев обясни, че дупката в бюджета на военното министерство е огромна и причината за това е неконтролираното изтичане на средства. Недостигът само във Военномедицинската академия (ВМА) е 100 млн. лв. Едно от първите неща, които министърът е направил е да посети лечебното заведение и да се запознае с проблема. Там вече е била назначена проверка, а докладът се очаква в най-скоро време.

Цялостният одит на министерството ще бъде извършен от международна компания и ще обхване управлението на Ангел Найденов от кабинета на Пламен Орешарски и Аню Ангелов, който ръководеше ведомството при първия мандат на правителството на Бойко Борисов.

"Подготвям външен одит, който ще ми даде ясна представа за всичко, което се е случвало в министерството. Не бих искал да говоря предварително", сподели Николай Ненчев. По думите му резултатите от проверката ще са готови най-вероятно до седмица.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zapochva-mashtabna-reviziya-v-Ministerstvoto-na-otbranata-525396
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.