Нова система за електронни приемни изпити в ИУ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 24.11.2014Коментари ()4338
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 1-ви декември 2014 година, Икономически университет - Варна въвежда нова, WEB-базирана система за провеждане на кандидатстудентски изпити. Системата разчупва традиционната организация на кандидатстудентския прием, като предлага нови възможности и премахва съществуващите до момента ограничения.

От новата система могат да се възползват, както кандидат-студенти, така и ученици от горните класове, които желаят да проверят и сертифицират знанията си по български език и литература, математика и география на България.

Новото в системата е, че изпитите се провеждат под формата на електронен тест, в специално изградения тестов и сертификационен център към университета. Кандидатите работят в обособено работно пространство, техните действия се заснемат и съхраняват като видеофайлове и заедно с резултатите от теста се записват в специален електронен регистър. Кандидатът вижда резултатите от теста в момента на приключването му и получава уникален сертификат върху хартиен носител, с който може да удостовери получената оценка и да кандидатства за записване в избраната от него специалност. Сертификатите са с валидност 2 години и позволяват кандидатстудентски изпити да положат и ученици от 10 и 11 клас.

Ако резултатите от теста са неудовлетворителни, кандидатът може да се регистрира и да се яви на тест отново. Броят на опитите е неограничен. Графикът на изпитите е публикуван в Интернет, като са планирани минимум два изпита седмично. За живеещите извън Варна е предвидена възможност за явяване на тестов изпит през съботните дни.

Регистрирането в системата и изпращането на заявки за явяване на електронен изпит става по интернет, чрез сайта на Икономически университет варна - WWW.UE-VARNA.BG.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nova-sistema-za-elektronni-priemni-izpiti-v-IU-Varna-526881
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.