Над 1000 посетители на фотоизложбите на европроекти във Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 07.12.2014Коментари ()589
©
Над 1000 посетители разгледаха фотоизложбите на значими европейски проекти от Варненска област, които Областният информационен център - Варна откри през последната седмица в 6 от общините в региона.

Това е най-голямата фотоизложба на европроекти във Варненска област и бе показана паралелно във Варна, Белослав, Ветрино, Аврен, Девня и Дългопол. 40 цветни фотопана представят в снимки резултатите от 55 проекта от всички 12 общини в областта, изпълнени с финансиране от 6 от оперативните програми през програмния период 2007 - 2013г. Във Варна постерите са експонирани пред зала "Пленарна" на Община Варна, където ще останат до 15 декември 2014 г. В Белослав, Ветрино, Девня и Дългопол изложбите бяха подредени и открити в градските читалища. В Аврен домакин на инициативата е Центърът за социално включване. Откриването на кампанията в отделните общини бе съпътствано с изнесени мобилни приемни на Областния информационен център, които бяха посетени от близо 220 човека с цел да се информират на място за новите възможности за европейско финансиране през периода 2014 - 2020 г. Посетителите могат да видят нагледно обновения с европейски средства облик на училища, детски градини, паркове, площади, сгради на социалната, културна и пътна инфраструктура и др. Част от експозициите ще продължат до края на годината, като се очаква двойно повече посетители да разгледат изложените европроекти по време на традиционните коледни и новогодишни концерти и инициативи в местните читалища в областта. Постерите с европроекти от региона бяха предоставени и на останалите 6 общини от Варненска област, като в Провадия проектите са изложени в местната галерия, а в Бяла предстои фотосите да бъдат подредени в сградата на местното читалище.

Фотоизложбите са част от националната кампания "Стъпки по пътя към програмен период 2014 - 2020г." на мрежата от информационни центрове за европейско финансиране. Изложението се проведе в периода 24 - 29 ноември и включваше над 250 отделни изложби в различни общини на страната, представящи близо 2000 проекта, реализирани по оперативните програми през първия програмен период на страната ни като член на Европейския съюз.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-1000-posetiteli-na-fotoizlozhbite-na-evroproekti-vuv-Varnenska-oblast-529150
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.