Военноморските сили отбелязаха четвърт век от издигането на българския военноморски флаг на борда на "Смели"
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 23.12.2014Коментари ()748
©
Военноморските сили отбелязаха четвърт век от издигането на българския военноморски флаг на борда на фрегатата "Смели". Това съобщиха от пресцентъра на ВМС.

С военен ритуал в Пункт за базиране Варна военните моряци почетоха годишнината на първия български боен кораб, участвал в операция на НАТО "Актив Индевър" в Средиземно море.

Гости на тържеството бяха контраадмирал Емил Ефтимов, контраадмирал Митко Петев, капитан І ранг о.з. Михаил Йонов - председател на Клуб "Първи дивизион", началник-щаба на военноморска база-ВМС капитан І ранг Георги Пенев, офицери от Щаба на флота, служили на фрегатата, гости и ветерани.

Със заповед на командира на фрегатата бяха наградени военнослужещи от екипажа, постиганали отлични резултати в бойната подготовка и при изпълнение на функционалните си задължения. Двама старшини от екипажа бяха повишени в следващо военно звание.

С церемония по спускане на вимпела на командира на фрегатата и тържествено изпращане беше извършено предаване на командването на кораба от капитан ІІ ранг Петко Якимов на досегашния помощник-командир капитан ІІІ ранг Иван Йорданов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Voennomorskite-sili-otbelyazaha-chetvurt-vek-ot-izdiganeto-na-bulgarskiya-voennomorski-flag-na-borda-na-Smeli-532389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.