4 варненски училища са част от националния проект "Единство в различията"
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 22.01.2015Коментари ()659
©
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Климент Охридски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 15 и 16 януари се състояхадве откриващи събития, с които официално се даде старта на социалния проект на AIESEC във Варна - "Единство в различията", част от програмата Global Citizen for Bulgarian Education. В рамките на събитията, които се проведоха в Младежки дом и 7 СОУ "Найден Геров", бяха представени чуждестранните доброволци, които ще вземат участие в проекта, които идват от всички краища на света - Бразилия, Индия и Китай. Родители, преподаватели и ученици имаха възможност да се запознаят с тях и да се докоснат до техните култури.

"Единство в различията" е национален образователен проект на AIESEC в България, който се реализира в три града - Варна, Пловдив и Русе. Проектът има за цел да разшири познанията на гимназистите за разнообразието от култури, традиции и обичаи по света като им предостави възможност да общуват и работят заедно с доброволци-студенти от различни страни.В продължение на 6 седмици, доброволците ще провеждат множество дейности, дебати и интерактивни седмични семинари, които ще допринесат за развитието на личностните умения на учениците от гимназиален етап и за усвояването на полезни похвати, които ще бъдат полезни за бъдещото им кариерно развитие.

Тази година участие в проекта ще вземат студенти от Индия, Китай и Бразилия,а варненските училища, в които се реализира проекта са: 7 СОУ "Найден Геров" Професионална гимназия по туризъм "Професор д-р Асен Златаров", Варненска Търговска Гимназия "Георги Стойков Раковски" и СОУ "Климент Охридски".

Организаторите от AIESEC във Варна напомнят за инициативата "Global Family", чрез която български семейства предлагат да споделят дома си с чуждестранни доброволци-студенти за период от 2 до 6 седмици в периода от 10.01.2015 до 30.03.2014. Ако имате желание да вникнете в нова култура отблизо, да се докоснете до различни обичаи, традиции и вярвания, станете приемно семейство за чуждестранен доброволец за период от 2 до 6 седмици. Повече информация за програмата "Световно семейство" може да намерите тук: www.aiesec.bg/global-family/



https://www.varna24.bg/novini/varna/4-varnenski-uchilishta-sa-chast-ot-nacionalniya-proekt-Edinstvo-v-razlichiyata-536948
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.