Разкъсване и намаление на облачността днес
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 03.02.2015Коментари ()1677
© Varna24.bg
До обяд все още на отделни места, главно в централните и източни райони на Северна България ще превалява слабо - сняг и дъжд. Около обяд валежите и там ще спрат, а започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи. 

Ще се появи слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен северозападен вятър и с него ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Атмосферното налягане бързо ще се повишава, но ще остане по ниско от средното за февруари.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, все още на места ще превалява слаб сняг. След пладне валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 1°, на 2000 м - около минус 6°.

До обяд над Черноморието ще е облачно и на места ще превалява слаб дъжд. След пладне валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 7°-9°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Razkusvane-i-namalenie-na-oblachnostta-dnes-539017
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.