Мистериозно изчезнаха котките от градинката на храм "Света Петка"
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 27.03.2015Коментари ()2018
© "Народно дело"
За отвлечени котки от градинка сигнализират варненци. От доста време край православния храм "Света Петка" във Варна не се вижда нито едно четириного. Доскоро поне няколко мъжки и женски екземпляра живееха в храстите и получаваха храна от минувачи и служители в района.

Една от най-доверчивите и любвеобилни котки дори раждаше малки периодично и хората се грижеха за тях, докато отраснат и поемат по собствен път, спомнят си продавачите.
Четириногите често обикаляха входа на храма и се приютяваха под колоните и арките, когато вали. Разбира се, имаше хора, които ги гонеха, спомнят си работещи от съседни офиси.

Вярващите, които често са в храма, са видели там да влиза мъж с неуравновесен характер, известен с работата си като гробар. Той разпитвал за животните, след което те мистериозно изчезвали и повече никой не ги виждал. Сред християните се носи мълва, че мъжът имал договорка с лекари, на които носел котките, след което следите се губят. Каква част от мълвата отговаря на истината, все още никой не може да каже, но е факт, че котки в градинката наистина няма за разлика отпреди няколко месеца.

За тези, които мразят животните, това може и да е добра новина, но останалите питат: "Какви християни сме, ако към животните проявяваме жестокост, то към хората какво ще проявим..."

Източник: "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Misteriozno-izcheznaha-kotkite-ot-gradinkata-na-hram-Sveta-Petka-548734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.