Във Варна започва кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 21.04.2015Коментари ()649
©
Бивши и настоящи ученици от
III ПМГ "Акад. М. Попов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
IV ЕГ "Фр. Жолио - Кюри":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция «Превенции», Община Варна, стартират кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация «За къде пътуваш?».

Партньори в инициативата тази година са Дирекция «Бюро по труда», Първа езикова гимназия, III ПМГ "Акад. Методий Попов", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", V ГПЧЕ "Йоан Екзарх", МГ "Д-р Петър Берон", НГХНИ "Константин Преславски" и Професионална техническа гимназия.

Основна цел на кампанията е да повиши информираността на търсещите работа в чужбина за рисковете от въвличане в трафик на хора и начините за избягването им.

В рамките на проявата ще бъде разпространявана брошура, предоставяща информация за механизмите на въвличане и експлоатация, съвети за предпазване от трудова експлоатация и координати на българските дипломатически служби в чужбина.

От 20-ти до 30-ти април обучители на връстници от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни кампании и открити уроци в училищата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-zapochva-kampaniya-za-prevenciya-na-trafika-na-hora-s-cel-trudova-eksploataciya-553089
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.