Шествие показва разбитата варненска икономика
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 29.04.2015Коментари ()747
©
Манифестация-протест организира в Деня на труда - 1 май БСП - Варна. Началото е 11,30 ч., а сборният пункт е Община Варна, уточниха от Градския съвет на партията. Час преди това през Морската градина и централните улици на града ще премине шествие, под надслова "Тъжен спомен за варненската икономика".

Плакати ще показват десетките варненски заводи, закрити или приватизирани в годините на прехода, както и колко са работните места в града, изгубени заради това. То ще спре пред Община Варна, където се очаква в него да се включат бивши директори и много работници от вече несъществуващи предприятия.

Днес равносметката за варненската икономика е тъжна. Дори плашеща. На местата на заводи и предприятия, които през годините произвеждаха и изнасяха тонове продукция, днес има руини. Някои от големите заводи - марка и емблема на града през годините, работят и днес. Опитват да оцелеят. Да запазят работните места на малкото хора останали в тях, дори на цената на това да не плащат заплатите им редовно, смятат от БСП - Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Shestvie-pokazva-razbitata-varnenska-ikonomika-554939
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.