Новият председател на БЛС иска ревизия на клиничните пътеки
Автор: Екип Varna24.bg 16:10 / 10.05.2015Коментари ()727
© Varna24.bg
Клиничните пътеки доста изкривиха системата през последните години. Това обяви новоизбраният председател на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев. Според него трябва да се помисли за ревизия на пътеките и за методологията, която те следват, като по този начин се установяват и доходите на пациентите.

Грозев изрази съжаление, че клиничните пътеки и тяхното остойностяване в болничната помощ създават една остатъчна финансова единица, която отива за разпределение на трудови възнаграждения и това е един от най-големите проблеми.

По думите му чрез финансирането от един финансов източник - НЗОК и МЗ, болниците издъхват. Д-р Венцислав Грозев смята, че е необходимо да се намерят модели и различни начини за финансиране на болничната и доболничната помощ.

Според него част от реформите, предлагани от здравния министър, биха могли да бъдат приети. Той се зарече всичко, с което членовете на БЛС не са съгласни, да бъде сложено на масата за преговори. Новият председател на съсловната организация изтъкна, че българското здравеопазване се нуждае от реформи.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Noviyat-predsedatel-na-BLS-iska-reviziya-na-klinichnite-puteki-557056
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.