Откриват плажа във Варна на 24 май, ако времето е добро
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 11.05.2015Коментари ()1421
© Varna24.bg
Ако времето позволява, на 24 май плажът може да бъде открит. Ще има спасители и медицински екипи. Това каза пред "Черно море" представителят на концесионерите на варненския плаж Андрей Василев.

"Всичко, което се изисква от нас, вече се прави. В момента булдозер подравнява плажната ивица, предстои да вкараме и машина, която да почисти пясъка от отпадъци", допълни Василев. След това ще бъдат подредени чадърите, спасителните вишки и кошчетата.

Цените през този летен сезон се запазват същите като миналата година, обеща представителят на концесионерите. В "Аспарухово" шезлонг и чадър ще са 3 лева, а на градския плаж по 5 лева.

"Продължавам да настоявам, че е хубаво да има плажна полиция. Тя ще съдейства за ограничаване на джебчийските набези", смята Василев. Според него е недопустимо домашни любимци да се разхождат по плажа.

Андрей Василев обяви, че пътят, който бе затворен заради рухналата земна маса край четвърта буна, ще остане така до петък. Той е провел разговори с главния експерт "Свлачища и укрепване на територии" към община Варна Олег Колев. Притеснението на концесионера е свързано с факта, че в петък напливът на варненци и гости на града към алеята е огромен. Според Андрей Василев, след като е забранено на автомобили да минават през мястото, същото трябва да важи и за хората. В опасната зона се разхождат майки с колички, има колоездачи и спортуващи.

Той е провел среща и с регионалния министър Лиляна Павлова. Има уговорка за среща по проблема и с областния управител Стоян Пасев.

Асоциацията на концесионерите ще бъде запозната с всички проблеми на предстоящото Общо събрание през следващия месец. Тогава ще дискутираме и вземем решение, допълни Андрей Василев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrivat-plazha-vuv-Varna-na-24-mai-ako-vremeto-e-dobro-557335
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.