Стриктно се спазва забраната за строителство в курортните зони на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:27 / 30.06.2015Коментари ()622
© Varna24.bg
Забраната за строителство през летните месеци в курортните зони във Варна се спазва стриктно в сравнение с минали години, заяви пред "Фокус" Иван Луканов, началник отдел "Строителен контрол" към общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред". 

"В сравнение с минали години се наблюдава как самите строители не допускат нарушения, строителството в много по-голяма част е спряно. Много малки отклонения се допускат като нарушения по отношение на забраната. Тази година от Община Варна има издадени четири акта за констативни нарушения в курортните зони, два акта са издадени от район "Приморски". Те са на физически и на юридически лица, тъй като забраната се отнася както за физическите, така и за юридическите лица, фирмите", каза още Луканов. 

Санкциите на юридически лица са от 10 000 до 50 000 лева, а за физически лица е от 1000 до 10 000. "Санкциите не са малки, може би и затова хората вече не си позволяват да нарушават заповедта на кмета. Важно е да се отбележи също, че с развитието на туризма и на строителството във Варна се наблюдава едно съвместно съдружие между самите работодатели, между фирмите и между строителите, да не си пречат по време на сезона, тъй като осъзнават, че това не води до добър бизнес и не е положително за имиджа на страната ни на международния пазар. Да, има отклонения, наблюдават се нарушения, но те са в много по-малка степен, не са толкова фрапиращи и бързо се отстраняват", коментира Иван Луканов. 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Striktno-se-spazva-zabranata-za-stroitelstvo-v-kurortnite-zoni-na-Varna-566812
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.