Ученици популяризират "Варна 2017“ на международен младежки лагер
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 06.07.2015Коментари ()668
©
60 младежи от Хърватия, Австрия, Италия, Белгия, Великобритания, Германия и България ще участват в международен младежки морски лагер в град Опатия, Република Хърватия. Страната ни ще бъде представена от 10 варненци - ученици от ВМГ "Свети Николай Чудотворец", МГ "Д-р П. Берон" и І ЕГ, които ще популяризират Варна като "Европейска младежка столица 2017".

По време на лагера ще бъдат водени различни видове подготовка с морска насоченост. Най-голямо внимание ще бъде обърнато на обучението по ветроходство, гребане, плуване и оцеляване на море, както и на работата в екип. В края на престоя се предвижда състезание между участниците, като основното внимание ще бъде насочено към демонстриране на придобитите нови морски умения.

Програмата включва официална визита при кмета на Опатия и двудневна среща на националните ръководители от Международната Военноморска асоциация, по време на която ще бъде обсъдена идеята за създаване на младежка структура с предимно спортна насоченост, чиято регистрация се очаква да бъде във Варна. Освен участието в обучителните модули младежите ще имат възможност да се запознаят със забележителностите и историята на региона.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-populyarizirat-Varna-2017-na-mezhdunaroden-mladezhki-lager-568014
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.