Обсъждаха спасяването на "Жилфонд"-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:56 / 16.07.2015Коментари ()814
© Varna24.bg
Временно изпълняващия длъжността управител на общинското предприятие "Жилфонд" инж. Ясен Везиров ще трябва да предостави на съветниците от ПК "Собственост и стопанство" подробен анализ за активите на дружеството, предаде репортер на Varna24.bg. 

В тях фигурирали 4 апетитни имота, които можело да бъдат изтъргувани на безценица, ако дружеството бъде обявено в несъстоятелност. Това коментираха на днешното заседание на комисията нейните членове. 

Освен справка за имотното и финансово състояние на "Жилфонд" ще се иска и правен анализ от страна на общинската администрация дали и как може да бъдат отпуснати 150 хил.лв., нужни за разплащане дълговете на дружеството и неговото евентуално стабилизиране.

$Да ликвидираме "Жилфонд" веднъж завинаги, защото от 10 години това дружество крета и тежи на общината. Според мен то никога няма да заработи, въпреки че Общинския съвет взе решение то да не бъде обявявано в ликвидация. Янко Станев успя да постигне целта си да отстрани управителя на "Жилфонд" Цанко Цветанов и си отмъсти за противоречията в СДС", коментира общинският съветник Николай Недков. 

"Докато това дружество не си вземе сертификатите по ИСО няма как да кандидатства по тръжни процедури и получи финансиране, за да си стъпи на краката", уточни Владимир Тонев. Именно той припомни, че не трябва да се пренебрегва възможността някой да злоупотреби с имуществото на "Жилфонд" и общината трябва да защити собственоста си.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obsuzhdaha-spasyavaneto-na-Zhilfond-Varna-570325
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.