Приключва срокът за записване на приетите деца в детските градини във Варна след второ класиране
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 17.07.2015Коментари ()1943
© Varna24.bg
Приключва срокът за записване на приетите деца в детските градини и обединените детски заведения във Варна след второ класиране. 

272 са свободните места за първа възрастова група за детските градини и за яслените групи към ОДЗ-ата във Варна след проведеното второ класиране. 

За общо обявените за прием 419 места за второ класиране са постъпили 153 заявления. 137 са приетите деца в детските градини и 10 в яслени групи, като срокът за записването на приетите е до днес. Ново класиране за свободните места ще бъде обявено след 15 август. Предстои и анализ на записванията на пет и шестгодишните деца, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка. 

Това ще доведе до оптимизация на мрежата и обявяване на нови места за прием. 550 са обявените свободни места през месец юли в самостоятелните детски ясли във Варна, където приемът е целогодишен. В класирането могат да участват всички деца с активни заявления за прием, в които е посочено, че желаят са посещават детско заведение от месец юли т.г. или от по ранна дата. 

До 23.59 часа днес електронната система е отворена за редакция на съществуващите и за регистрация на нови заявления. В периода от 18 до 20 юли системата се затваря. Класирането ще бъде обявено на 20 юли, като срокът за потвърждаване на класираните деца е 31 юли. Непотвърдилите отпадат автоматично и за следващи класирания могат да участват с нов входящ номер и ново заявление за прием.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Priklyuchva-srokut-za-zapisvane-na-prietite-deca-v-detskite-gradini-vuv-Varna-sled-vtoro-klasirane-570513
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.