ЦИК в София ще решава за ръководния състав на ОИК - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 27.08.2015Коментари ()697
©
ЦИК в София ще решава за ръководния състав на ОИК - Варна. Това стана ясно по време на днешните консултации за съставянето на ОИК - Варна за провеждане на местни избори и национален референдум на 25 октомври, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. 

Парламентарно представените партии не можаха да си разпределят местата в състава на Общинската избирателна комисия /ОИК/ във Варна и по закон това трябва да направи Централната избирателна комисия /ЦИК/ в София.

Единственото предложение за председател беше от ПП ГЕРБ - за Велин Жеков. Спор предизвика секретарското място, където имаше две кандидатури - на ДПС и БСП. От Патриотичния фронт /ПФ/ решително се възпротивиха срещу кандидата на ДПС. Не можаха да бъдат разпределени и зам. председателските места, като подкрепа получи предложението на БСП. Съставът на ОИК - Варна наброява 17 души, от които един председател, двама зам. председатели и секретар. ГЕРБ има 6 места, БСП "Лява България" - 3, по две имат ДПС, Реформаторски блок и ПФ и по едно "България без цензура" и ПП АБВ.


https://www.varna24.bg/novini/varna/CIK-v-Sofiya-shte-reshava-za-rukovodniya-sustav-na-OIK-Varna-579179
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.