Слагат ограждения за безопасност на Аспаруховия мост при ремонта
Автор: Екип Varna24.bg 13:30 / 19.09.2015Коментари ()3331
©
Специални ограждения за безопасност ще бъдат част от новата визия на Аспаруховия мост след приключване на ремонта на съоръжението. Изискването за тях е поставено от кмета на Варна Иван Портних и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Това съобщи инж. Лазар Лазаров, председател на Агенция "Пътна инфраструктура", който направи оглед на моста с министрите Лиляна Павлова, Красен Кралев, кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев.

"Ремонтът на съоръжението ще започне още от подстъпите, които осигуряват връзката на тежкотоварните превози от вътрешността на страната към пристанището, чието състояние е тежко. Направихме срещи в Пътната агенция - с НПО-та, с архитекти, тъй като търсехме проект, който освен конструктивни подобрения, да гарантира и облик, който ще запази имиджа на моста като емблема за Варна", каза инж. Лазаров.


Той допълни, че когато е строен, нормите за проектиране по отношение на земетръса не са били толкова високи - т.е. към момента мостът не е осигурен за най-тежката степен за сеизмичност. "В него арматурното желязо е само гладко, а не оребрено, затова
©
няма закотвящия ефект на оребрената арматура", допълни експертът.

Проектът за ремонта е с индикативна стойност около 35 млн. лв., която не включва озеленяване, осветление, велоалеи. Работата ще започне догодина и ще се извършва поетапно, за да не се затруднява трафика. Повдигане на моста не се предвижда, ще бъдат подсилени колоните.

Инж. Лазаров съобщи още, че е започнал ремонтът на пътя за Златни пясъци, като за Т-образното кръстовище все още се водят преговори за отчуждаване на терените, за да стане факт лента за осигуряване на ляв завой.




Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Slagat-ograzhdeniya-za-bezopasnost-na-Asparuhoviya-most-pri-remonta-584034
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.