Проект предвижда нова забавачка, алеи и паркоместа в "Кайсиева градина"
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 05.10.2015Коментари ()980
© Varna24.bg
Този пасторален мотив се среща често във "Владиславово" и "Кайсиева градина" засега
"Време е и за обновяването на Кайсиева градина - готови сме с проект за цялoстно възстановяване на инфраструктурата на квартала", написа в профила си в социалната мрежа кандидатът на ГЕРБ за втори мандат Иван Портних. 

Реализацията на проекта щяла да започне скоро, тъй като подземните комуникации в Кайсиева градина са подменени изцяло в много висока степен. 

"Цялостно ще преасфалтираме всички улици в района. Ще възстановим детските площадки в предблоковите територии. Двойно се увеличават местата за паркиране - от 1300 на над 2500. Ще изградим две нови спортни игрища за свободно ползване. Обособява се територия за нова детска градина над съществуващата. Изгражда се ново богато озеленяване с дървета по основните улици и булеварди. Предвидени са нови цветни лехи, беседки пред всички блокове и покрай основните пешеходни алеи", написа Портних. 

И още: "Варна не е само център, ларго и булеварди. След големите инвестиции, които бяха направени само за 2 г. в централните булеварди, в обновения пешеходен ринг, в строеж на детски градини, в нови автобуси и тролейбуси, в обновяване на историческото ядро на Морската градина, усилията и парите се насочват към кварталите на града. Всеки варненец трябва да усети промяната пред своя дом".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Proekt-predvizhda-nova-zabavachka-alei-i-parkomesta-v-Kaisieva-gradina-587250
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.