Пострадалите от взривеното бургаско "Рено" остават в тежко състояние
Автор: Екип Varna24.bg 14:24 / 05.10.2015Коментари ()647
© Черно море
16-годишната девойка и 57-годишния мъж, обгорели при взрив на автомобил рено в Бургас, са в тежко, но стабилно състояние. Това научи в. "Черно море" от доц. д-р Йоланда Заякова, началник на отделението по термична травма и пластична хирургия във Военноморската болница във Варна. 

Двамата пострадали бяха докарани тук, веднага след тежкия инцидент в бургаския квартал "Комлука" в събота вечер.

Девойката е с близо 60% дълбоки изгаряния, предимно на лицето и ръцете. Пораженията при мъжа са 30%, проблемът е, че и двамата са вдишали от пушечните газове, обясни доц. Заякова. 

По тази причина се е наложило на два пъти пациентите да бъдат поставяни на апаратно дишане. Състоянието на пострадалите изисква и постоянно кръвопреливане, затова всеки, който може да дари кръв е добре дошъл в Центъра по трансфузионна хематология, каза началникът на Военноморската болница доц. д-р Ивайло Въжаров.

Реното, което избухна в пламъци в бургаския кв.Комлука, се е взривило в момента, в който шофьорът е подавал огънче на момичето.

Заради неизправност на газовата уредба на автомобила е имало изтичане на газ и при щракането на запалката колата пламнала, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Според информацията на МВР момичето не е било в колата, а след като шофьорът изскочил от горящия автомобила той най-вероятно е продължил на собствен ход и се е ударил в тролейбусен стълб. Именно там е била колата, когато на мястото са пристигнали огнеборци.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Postradalite-ot-vzrivenoto-burgasko-Reno-ostavat-v-tezhko-sustoyanie-587274
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.