Критично остава състоянието на 17-годишното момиче, обгоряло в автомобил в Бургас
Автор: Екип Varna24.bg 10:32 / 13.10.2015Коментари ()940
© БНТ
С опасност за живота остава 17-годишното момиче от Бургас, което пострада, след като автомобил се възпламени на 3 октомври. Това съобщи за "Фокус" началникът на отделението по термична травма и пластична хирургия в Клиниката по изгаряния във Варна д-р Йоланда Заякова.

Момичето е в Реанимация в критично общо състояние. Освен нея пострада и 60-годишен мъж. Той е в стабилно общо състояние, с проведена успешна операция. Предстои неговото преместване от Реанимация в отделение "Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия", където ще продължи лечението му.

Инцидентът се случи малко след 18 ч. на 3 октомври на ул. "Чаталджа" в кв. "Победа". Автомобилът, в който са били момичето и мъжът, се възпламени, като причината е неизправност в газовата уредба. След инцидента 17-годишното момиче е с 65% изгаряния, като раните са основно по главата, шията и краката. 60-годишният мъж е с 30% изгаряния, като са засегнати главата, ръцете и малка част от колената му.

Първоначално пострадалите бяха приети в шокова зала на МБАЛ-Бургас, а след това, транспортирани в Клиниката по изгаряния във Варна.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kritichno-ostava-sustoyanieto-na-17-godishnoto-momiche-obgoryalo-v-avtomobil-v-Burgas-589063
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.