Осъдиха 22-годишен, купувал гласове в Шуменско
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 27.10.2015Коментари ()464
©
Задържаният за купуване на гласове в село Царев брод Денис Ахмед, който беше обвинен от Районната прокуратура в Шумен за престъпление по Наказателния кодекс, бе осъден на 11 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

22-годишният Ахмед сключи споразумение по време на съдебното следствие в Шуменския районен съд, призна изцяло вината си и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред. Осъдителната му присъда бе постановена от Шуменския районен съд в рамките на 72-часовото задържане по искане на Районната прокуратура в Шумен, която образува бързо производство срещу купувача на гласове. 

Иззета в полза на държавата e банкнота от 20 лева, дадена от Денис Ахмед на свидетел, за да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат на местните избори в селото.

Бързото производство беше образувано на 22 октомври, а 22-годишният Ахмед беше задържан за срок до 72 часа, след като успява да даде на три лица по 20 лева, за да гласуват в полза на определен кандидат на местните избори на 25 октомври. Постигнатото споразумение, одобрено от съда, е със сила на влязла присъда и е окончателно.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Osudiha-22-godishen-kupuval-glasove-v-Shumensko-592416
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.