240 контрольори ще следят дали варненци пътуват гратис
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 12.12.2015Коментари ()1201
© Varna24.bg
За проекта "Интегриран градски транспорт на Варна" е необходимо да се увеличи числеността на персонала, приета с правилника на работа на ОП "ТАСРУД" и да се оптимизира организационната структура на щата. Във връзка с изпълнеие на Договора за обществен превоз на пътници, сключен между община Варна и "Градски транспорт" ЕАД, на ОП "ТАСРУД" са възложени функции по съществяването, организирането, координирането, контрола, окачествяването и изпълнението на транспортната задача, пише Черно море.

За целта се налага увеличаване числеността на ОП "ТАСРУД" с 273 щатни бройки, от които 225 позиции са за контрольори по редовността на пътниците. Към тях ще се прибавят останалите незаети 17 работни места в ОП "ТАСРУД", защото в предприятието в момента работят 33-ма души, вместо одобрените от ОбС - Варна, 50 души. Така контрольорите ще станат 240 и само те следят кои пътници пътуват гратис, и кои - не.

Според оценка от ОП "ТАСРУД" в докладна записка, в момента кондукторите в масовия градски транспорт са 580. Директорът на общинското предприятие инж. Павел Кюрчев заяви, че част от тези позиции ще бъдат прехвърлени в ОП "ТАСРУД" в рамките на обявените 240 щатни бройки за контрольори.

Общинските съветници от временната комисия "Структури и общинска администрация" одобриха новия щат на ОП "ТАСРУД" и предложените трансформации в организационната структура на предприятието.


https://www.varna24.bg/novini/varna/240-kontrolyori-shte-sledyat-dali-varnenci-putuvat-gratis-603165
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.