"SOS – Семейства в риск" обучава полицаи и адвокати как да защитават жертвите на насилие
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 02.02.2016Коментари ()614
©
Фондация "SOS - Семейства в риск" работи активно в насока за повишаване на компетентността на служители и специалисти. Това заяви за "Фокус" Анна Николова, управител на Фондация "SOS - Семейства в риск". 

По думите ѝ, усърдната работа за повишаване на квалификацията на тези ключови лица е от изключителна важност, тъй като именно те предоставят защита и полагат грижа за жертвите на домашно насилие. 

"Тази година акцентът е поставен върху служители от полицията и адвокати, които осъществяват защитата, съгласно закона на нуждаещите се", посочи Николова. 

Тя разясни, че благодарение на подобни дейности всички участници, които работят в подкрепа на пострадалите от домашно насилие могат да станат по-полезни. 

"Освен с центровете, в които предлагаме убежище на нуждаещите се, изграждаме възможност за едно по-добро сътрудничество с други ключови органи, като полицията и защитниците на правата на жертвите на насилие", категорична бе Анна Николова.


https://www.varna24.bg/novini/varna/SOS-Semeistva-v-risk-obuchava-policai-i-advokati-kak-da-zashtitavat-zhertvite-na-nasilie-615173
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.