Огромни задръствания по бул. "Република" заради ремонта на бул. "Трети март"
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 22.02.2016Коментари ()3337
© Varna24.bg
Огромни задръствания се образуват по бул. "Република" след като стартира вторият етап от ремонта на бул. "Трети март", видя репортер на Varna24.bg. 

Целият автомобилен трафик, който минаваше по най-широкият, но най-разбит път, сега се отклонява по бул. "Република", където опашката от изчакващи автомобили сутринта беше километрична.

За да избегнат задръстването някои от шофьорите решиха да използват по-малките междублокови улички във "Възраждане", които обаче се оказаха задръстени от паркирали возила и това създаде допълнителен хаос в движението. 

Припомняме, че в края на миналата седмица стартира вторият етап от реконструкцията на бул. "Трети март" във Варна. В нея е заложена подмяна на подземната комуникация - изграждане на водопровод с дължина 790 метра, на нова битова канализация - 760 метра, възстановяване на дъждовна канализация с нови шахти, изместване на контактната мрежа, както и ремонт на леглото на пътя, полагане на нова асфалтова настилка с площ 10 500 кв. м., изграждане на средна ивица в пътното платно, джобове за автобуси и тролеи, поставяне на нови бордюри, обновяване на уличното осветление. Стойността на ремонта е 3,5 млн.лв. 

Миналата година община Варна инвестира също 3,5 млн.лв. в първия етап от реконструкцията на пътната артерия. Бяха подменени всички подземни комуникации, беше положена нова настилка в участъка между бул. "Януш Хонияди" и бул. "Република".

Очаква се ремонта на "Трети март" да приключи в края на март. До тогава шофьорите ще трябва да се въоръжат с търпение и толерантност. 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ogromni-zadrustvaniya-po-bul-Republika-zaradi-remonta-na-bul-Treti-mart-620231
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.