За пореден път: Клон се стовари по ул. "Братя Миладинови" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:39 / 11.04.2016Коментари ()2438
Клон се е откъртил и е паднал отново по ул. "Братя Миладинови" във Варна, близо до детска площадка и храма "Св. Петка", видя репортер на Varna24.bg

Въпреки, че времето в морския град е мрачно и леко ветровито, не може да се каже, че бурен вятър е причината за падналия клон. Това е поредният случай, при който в почти тихо и спокойно време на това място старите дървета застрашават здравето и сигурността на пешеходците и автомобилите. Улицата е една от най-натоварените с паркирани возила в центъра на града. Именно заради това пък тротоара се използва активно и то много често от майки с колички и възрастни хора.

Припомняме, че през юни миналата година в тихо и слънчево време огромен клон се откърти от същата редица стари дървета по ул. "Братя Миладинови" във Варна, след като преминаващ под дървото камион леко го закачил.

Като по чудо в този момент по оживената улица не е имало минувачи.

При инцидента бяха пострадали две коли. 

"Шофирах с 20 км. в час, съвсем леко съм го закачил. Погледнете колко е прогнило дървото. Как може в центъра на града да ни дебнат подобни опасности. Тук съвсем на близо е храмът "Св. Петка", а пред него има детска площадка. Ако всички дървета са толкова стари, представете си каква опасност е това за възрастни и деца, които често минават през този район" , коментира тогава шофьорът на камиона, който чакаше помощ на мястото на инцидента.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Za-poreden-put-Klon-se-stovari-po-ul-Bratya-Miladinovi-vuv-Varna-632584
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.