Кризисен център отваря врати в Игнатиево
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 12.04.2016Коментари ()2485
© Вulfoto
Кризисен център за настаняване на жени, родители и деца, пострадали от домашно насилие, отваря врати в град Игнатиево днес.

Кризисният център е изграден в рамките на проект "Подкрепа за равноправен живот" по Мярка 1 "Услуги за подкрепа на жертвите на домашно насилие и насилие, основано на полов признак" и програма "Домашно насилие и насилие основано на полов признак".

Проектът е на стойност 278 353,86 евро / 544 404,48 лв., бенефициент по него е община Аксаково.

Основната му цел е да даде възможност за подкрепа на личностна и социална реализация на жертвите на домашно насилие, основано на полов признак, като създаде условия за преодоляване последиците от упражнено домашно насилие.
В рамките на проекта бе извършен ремонт на сградата и помещенията, в които е базиран Кризисният център. Закупени са обзавеждане и оборудване, нает е персонал.

Очакваните резултати от проекта е превръщането на Центъра в работещо звено, гарантиращо закрила и подкрепа на жени и деца, жертви на домащно насилие, с осигурено настаняване, консултации, развиване на социални умения и оказване на психологическа подкрепа на жертвите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Krizisen-centur-otvarya-vrati-v-Ignatievo-632769
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.