Във Варненския медицински университет се открива Научноизследователски институт
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 13.04.2016Коментари ()809
©
Министерският съвет прие в структурата на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна да бъде открит Научноизследователски институт (НИМУ).

Предложението е на Академичния съвет на висшето училище.
НИМУ - Варна обединява научноизследователската платформа за всички научни сектори. Шестте постоянни научно-приложни секции са "Медицина", "Фармация", "Дентална медицина", "Обществено здравеопазване", "Професионални здравни грижи и комплементарна медицина" и "Интегрирани и международни проекти". 

Проектът предвижда във всяка от научните секции да има възможност за работа по приоритетните научни направления на университета, които са храни и хранене, трансплантационна и имплантационна медицина, заболявания на централната нервна система, онкология и редки заболявания и мениджмънт на болестите.

Мисията на Научноизследователския институт е да бъде академична платформа, която да подпомага създаването и изпълнението на иновативни изследователски проекти, като подкрепя учените в сферата на медицината, фармацията, денталната медицина и общественото здравеопазване.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varnenskiya-medicinski-universitet-se-otkriva-Nauchnoizsledovatelski-institut-633174
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.