Пеевски е прехвърлил и медийните си фирми на офшорка в Дубай
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 07.06.2016Коментари ()784
© Bulfoto
Депутатът от ДПС Делян Пеевски продължава да преструктурира дружествата си. Той е преместил поне осем компании, сред които и тази, която е собственик на вестниците "Телеграф", "Монитор" и други, на дружеството "НСН инвестмент". Преди дни то бе продадено за неизвестна сума на дубайската офшорка Intrust Limited, която също е собственост на Пеевски.

При всичките трансфери почеркът е идентичен - аналогичните договори не съдържат цена, заверени са от един и същ нотариус (но с отметка, че това е станало извън нотариалната кантора), вписванията са от един и същ адвокат, подписани и от двете страни от 74-годишния Александър Георгиев, който става управител и на прехвърляните дружества, като сменя Ирена Кръстева, съобщава "Капитал".

Според изданието повечето от компаниите, издатели на отделните вестници в групата, са на загуба за 2015 г. Най-устойчиво изглежда "Телеграф", който запазва приходите си на нивото от 2014 г. - 11.7 млн. лв., и остава на печалба, която се свива леко до 961 хил. лв.

Всичките прехвърлени дружества са с ограничена отговорност, а след сделките в НБМГ остават само няколко акционерни дружества. Възможно е и там да е имало сделки, но те още да не са заявени за вписване в Търговския регистър. Какво налага сделките, които изпразват медийния холдинг от съдържание, не е известно, посочва изданието.

След тази поредица сделки и "Българска медийна компания", и "Нова българска медийна група" остават практически без дейност, като основният им актив би трябвало да са постъпленията от продажбите.

Същевременно в контролираното през дубайско дружество НСН се концентрира мажоритарен дял в "Техномаркет България", медийния бизнес и имоти.

Източник: в.Капитал



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Peevski-e-prehvurlil-i-mediinite-si-firmi-na-ofshorka-v-Dubai-646250
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.