Родители пуснаха голо детенце в сухия шадраван по бул. "Княз Борис I"
Автор: Пламена Николова 09:22 / 23.06.2016Коментари ()12421
©
Читател на Varna24.bg изпрати снимка, на която се вижда как голо детенце се плацика в сухия шадраван по бул. "Княз Борис I" във Варна. 

Снимката е правена преди няколко дни, когато температурите в морския град скочиха рязко нагоре, но това бе характерно явление и миналото лято, когато бяха пуснати в действие шадраваните.

Получихме коментари дали е редно децата да бъдат оставяни както ги е майка родила на публични места и дали е хигиенично и здравословно малчуганите да се къпят в студената вода на площада. 

Ето например едно от мненията: "Много ги мразя тези сухи шадравани. Децата само гледат едно от друго и искат да се къпят насред центъра, дори и пият от водата, която е негодна за пиене, а за безотговорните родители какво да кажа...".

Често децата мокрят дрехите си, докато играят с водата на шадравана и това
©
е причина родителите да ги събличат, за да не настинат. 

Дали ще бъде оставено едно дете свободно да се потопи във водата насред центъра е въпрос на преценка и избор на всеки родител. Вярно е, че водните струи в жегата са истинско изкушение не само за децата, а и за възрастните. Въпреки това всеки родител носи отговорност за морала и възпитанието на детето си и трябва да спазва някакви обществени норми на поведение.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Roditeli-pusnaha-golo-detence-v-suhiya-shadravan-po-bul-Knyaz-Boris-I-650122
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.