Кметът Иван Портних се срещна с президента на "Золотой Витязь“
Автор: Екип Varna24.bg 12:53 / 08.07.2016Коментари ()950
©
Златен диплом за принос в развитието на славянската култура получи кметът на Варна Иван Портних от Николай Бурляев - народен артист на Руската федерация и президент на Славянския форум на изкуствата "Золотой витязь", по време на среща в Община Варна. Гостът бе придружен от Нина Усатова - двукратен носител на наградата на руската киноакадемия "Ника", и Манол Чобанов - зам.-изпълнителен директор на СОК "Камчия".

Визитата бе част от програмата на Славянския форум на изкуствата, който се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", във Варна, в София и в Шумен от 14-ти юни до 12-ти юли. Той е в рамките на Годината на руското кино и е под знака на Министерството на културата на Руската федерация. Организатори са Фондация "Устойчиво развитие за България", СОК "Камчия" и СФИ "Золотой витязь".

По време на срещата Николай Бурляев сподели впечатления от провеждането на тазгодишното издание на фестивала и срещите с представители на парламентарната комисия по култура, а кметът Иван Портних разказа за предизвикатеството Варна - Европейска младежка столица 2017.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Ivan-Portnih-se-sreshtna-s-prezidenta-na-Zolotoi-Vityazy-654042
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.