Маестро Светлин Русев пристига в Албена с цигулка Страдивариус
Автор: Екип Varna24.bg 09:19 / 12.07.2016Коментари ()940
©
Най-голямото и очаквано музикално събитие във ваканционен комплекс Албена за този летен сезон е симфоничният концерт на детско-юношеската филхармония "Пионер", който ще се проведе на 16 юли. 

Над 80 оркестранти ще изпълнят откритата сцена, позиционирана в комплекса, за да поднесат на зрителите своето изкуство. Солисти и специални гости на мащабната изява са маестро Светлин Русев - цигулка и Емилия Барановска - виолончело, двама музиканти, чието присъствие е чест и привилегия за всеки оркестър по света. 

Под откритото небе в Албена ще звучи истинска цигулка "Страдивариус"" Camposelice", направена преди три века - (през 1710 г.) от големия майстор Антонио Страдивари.

Уникалният инструмент, собственост на японската фондация Nippon Music Foundation ще оживее в ръцете на световноизвестният цигулар Светлин Русев. 

Програмата обединява известни произведения от класиката, романтизма и модернизма. Част от произведенията, които ще звучат на живо са "Песен и Рапсодия "Вардар", Дворжак - Симфония № 9 "Из Новия свят" и други.

Началният час на събитието е 21,00, а входът е свободен.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Maestro-Svetlin-Rusev-pristiga-v-Albena-s-cigulka-Stradivarius-654828
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.