Правят мини детски градини в административни и обществени сгради за работещи в тях родители
Автор: Пламена Николова 12:02 / 18.07.2016Коментари ()952
© Varna24.bg
Мини детски градини и занимални ще бъдат организирани в обществени и административни сгради за улеснение на работещите родители в тях. Това сподели при визитата си във Варна министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, предаде репортер на Varna24.bg.

"За пръв път ще дадем възможност в общински и обществени сгради да се организират за работещите вътре т.нар. детски градини и места за отглеждане на деца. Знаете, че в администрацията работят предимно жени. Често няма баби, които да са наблизо и да помага, затова ще дадем възможност на майките да са по-спокойни, когато са на роботното си място, когато децата им са наблизо. 

Ще се погрижим за децата до 11-годишна възраст. Не винаги занималните са целодневни, не винаги родителите имат възможност в 16.30 ч. да си вземат децата от градина. Има случаи, в които има чести ваканции и това ще е голямо облекчение за работещите хора. Подобна мярка има предвидена и по оперативна мярка "Развитие на човешките ресурси", каза министър Русинова.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pravyat-mini-detski-gradini-v-administrativni-i-obshtestveni-sgradi-za-raboteshti-v-tyah-roditeli-656226
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.